Mama, Papa & Alya .. kisah kami!

By: Hani Har

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 31-Dec-2009 21:00 Email | Share | | Bookmark
Salam dari Mama, Papa & Alya ..





Salam

Buat kawan kawan yang berkesempatan singgah di ruangan himpunan peribadi kami, terima kasih.

Jika ada pertanyaan, cadangan atau info terkini, silalah nyatakan di sini.
Terutama buat ibu ibu yang telah berpengalaman, boleh berkongsi apa saja bersama Hani.

Moga ukhwah terjalin di alam maya ini.

Salam penuh kasih,

Mama, Papa & Alya



Monday, 28-Dec-2009 03:47 Email | Share | | Bookmark
Happy Holidays!

Salam kepada semua yang singgah di fp ini (ada ke yang singgah? moekekekke )

Salam Maal Hijrah 1431H
Selamat Ulangtahun Keputeraan Sultan Selangor
and, Merry Christmas

wow bulan ni ajek 4 hari public holiday jatuh pada hari Jumaat, penghulu segala hari .
seronok sungguh bagi hani dan mereka yang bekerja di Selangor.
lagi berganda seronok jika sabtu tidak bekerja. walla .. cuti sakan kooo
tapi apakan daya, encek somiku bekerja tidak kira masa hahhaha public holiday pon bertunggu tangga kat site so takde la ke mana.

kesian alya, asalkan pagi sabtu sure dia nanges nanges nak ikot papa pi kije
yelah, everyday papa balik lambat almost 10pm
so sabtu bila mama ada, papa still gi kije so dia sudah confuse.
selalulah juga drama tangisan terjadi di pagi sabtu

oh ya jumaat minggu lepas adik ipar yang di Kuantan, Nik datang ke mari.
saja nak menghabiskan cuti hujung minggu dengan alya.

oleh kerana papa alya kije, so kami bertiga ajek yang meronda KL .
itu pon bukan ke mana sangat just singgah sogo.
kebetulan nak mencarik sneakers/shoes alya.
maklom anak dara ku ini sudah ligat berjalan.
papa pulak dah berjanji nak carikan nike/adidas untuk anak daranya itu.
kalo beli kt sogo of course dpt diskaun tambahan sebab ayong zuhdi cousin ku itu keje di sana heheheh
tapi, malangnya patern, size or kaler yang hani berkenan itu sudah abes.
yang tinggal pon ala ala ajek, memang takdek choice langsung.
tapi dalam pada tu terbelilah pulak sebab alya takmo tanggal plak sneakers tu.
dalam tak redha beli juga
tapi, (bape banyak tapi ni ) dalam sejam ajek alya pakai sneakers yang hani tak redha tu sebab dia pi buang kat ekslator so hani terpaksa pulangkan semula.
hati tak sedap ajek so baik pulangkan dari dia pi buang merata-rata kannn .
kat sogo cuma sempat beli AVENT bottle 9oz ajek.
kebetulan tgh sales and harga pon menarik.
yelah, dah setahun patutlah kena ganti semua botol2 tu kann ..

puas meronda kat sogo, balik.
tapi singgah di alam sentral sebab hani tak puas hati selagi tak dpt carik sneakers alya.
rezeki alya kut. kt al ikhsan ada size dan kaler yang comel untuk dia



puas hati hani

hemm memana ada sales kan so kat the store, alain delon pon tgh sales.
hani sempat beli purse dalam rm60 ajek.
gambo lupa nak snap. (purse tu pon dah selamat dilenjan yek)

oh ya sebelum terlupa.
ni baju bajan dari brands outlet (BO).
kebetulan ke sana khamis lepas, geder geder ngan kawan kt CARI.
singgah bo kebetulan tgh sales jugek.



baju ni sume lengan panjang, brand gymboree.
almaklom alya tak banyak baju lengan panjang.
let say nak berjalan malam kan senang (alasan ajek).

yang ini pulak t shirt dari BANDUNG untuk Alya, datin ila yang bagi. thanks ila!



hemm .. ujung tahun memang meriah sales.
AVON pon sales jugek. hani memang suka sesetengah brg Avon.
Hani tak jadik ahli pon. tapi boleh ajek membantu kawan2 dealer Avon.
kebetulan perfume yg suka wat pakai hari2 ada sales, apalagi order ajek laaa
bukan perfume ajek, beg sukan, beg make up, set menjahit yang comel pon hani sambar.
abes, dah la comel murah plak tu and paling penting memang nak guna kannn? (alasan lagi)
ekceli set menjahit tu memang complete and boleh jadik travel set so memang berbaloi kalo beli dengan harga suploh hengget ajek .. berbaloi kann



then, buku pon tgh sales.
wahhh boleh kata sume sales la skang ehhh ..
ikan, ayam ajek yang takdek sales wakakkakaka
Novel Creative Enterprise cukup popular dedulu.
masa tu Alaf 21 belum wujud lagi.
hani memang suka baca novel cintan-cintun (adakah aku jiwang ? apakah? hahahha)
so, sesapa yang peminat novel or pengumpul novel lama2, dapatkan dengan harga serendah RM2-RM10 ajek. (ni kira free promote le ni, untung dorang kannn )
Novel baru pula ada diskaun sehingga 70%. wow .. memang best.
macam hani, since Alaf21 wujud memang membeli novel keluaran co. ni ajek.
mungkin gaya bahasanya lebih menarik.
tapi Creative pon okay jugek.
cuma dah lama beno tak membeli Creative so kali ni beli la novel hat murah2 tu.
dua hengget koooo ..



haaa .. ini antara boxes novel yang ada kat umah skang.
kalo ikutkan kira ngan jari ni, ada lagik 1box sudah hilang.
lebih kurang 30-35 novel la kiranya sudah hilang tak dpt dikesan.
samada dipinjam tak dipulangkan, tercicir masa pindah or ntah mana letak hahahhaa ..



seronok kalo hobi membaca ni (sambil layan perasaan )
tak rugi kita membaca sebab banyak boleh kita belajar, share dengan kawan2 dan tambah ilmu. cuma, sejak ada anak ni la masalahnya nak membaca takleh tekun sangat.
baru dua muka surat udah kena geget dek Alya uwaaaa ..

okaylah. mau sambung kije.
kalo ada entry baru, hani update lagi.
jumpa lagi tahun depan!

Happy New Year to all FP readers!

Hani


Friday, 4-Dec-2009 02:07 Email | Share | | Bookmark
Warmer / Tungku moden / Bantal comel

Warmer bag/tungku moden





Warmer beg yang comel, mudah dibawa ke mana sahaja.
Sesuai untuk wanita dan juga lelaki.

Anda tidak perlu ke sauna, spa atau bertungku batu.

Tungku moden ini lebih mudah, menjimatkan wang dan masa serta berkesan.

Antara masalah kesihatan yang boleh diatasi dengan warmer beg comel ini;

Ø Sakit pinggang
Ø Senggugut
Ø Kaki atau badan yang lenguh/penat bekerja/memandu
Ø Selepas bersalin (mengecutkan rahim)/ mengempiskan perut

~ Cuma perlu caj ke suis elektrik selama 3-5 minit
~ High quality fabric (kain satin bermutu tinggi)
~ Overheated protection device
~ Panas bertahan sehingga 2 jam (selebihnya suam-suam boleh dijadikan alas kepala)
~ Mudah digunakan. Hanya letakkan di bahagian yang bermasalah.

Cara memanaskannya:

1. Pasangkan wayar yang dibekalkan ke warmer beg
2. Sambungkan ke suis elektrik
3. Lampu akan menyala setelah suis dihidupkan
4. Lampu akan padam tanda warmer sudah siap dipanaskan

Tungku bermagnetik RM75.00.

Magnetik ni bezanya ada getaran.
Lebih relaks macam refleksologi.

Tungku beralkali biasa RM65.00 sahaja.

Murah dan berbaloi.Cubalah!
SMS/Call Hani at 012 228 1418




Thursday, 3-Dec-2009 03:06 Email | Share | | Bookmark
Alya's 1st Holiday - Cameron Highlands

Salam ..
Ya Allah berabad lamanya tak meng update fp ini.
dah berhabuk, bersawang macam umah hantu dahhhh ..

Alya pun dah setahun 2 bulan. kejap ajek kan?
milestone Alya;

dah pandai said "one two three"
dah berlari laju ajek
dah pandai say no no kalo takmo kat orang
dah reti nak ajak berjalan kuar umah

apalagi yer?

haa ..

pandai kaco mama kat dapo
pandai sepahkan barang2

hik hik

okay, raya haji tahun ni sambut di kampong papa.
yelah, raya pose ari tu sambut di kampong mama kan? hehe
balik khamis malam. lepas subuh baru sampai. itupon nasib baik tak tempoh jem.
hari raya kat sana meriah juga, dengan lembu-lembu yang dikorbankan.
hani nak pitam dok menyiang daging. 2-3 hari masak makan menu daging ayoyo ..
nasib tak kena darah tinggi hahhahaha ..

then, ahad bertolak balik.
plan asal nak ikot karak terus balik pilah jumpa mak di kampong.
tapi papa dh hint hint nak pi Cameron Highlands pulakkkk ..
ekceli before balik tu papa ada bisik-bisik kat hani nak ikot jalan Cameron and singgah sana yeaa

on the way ke gua musang jalan dah start sesak.
kereta memang banyak. singgah isi minyak di gua musang ngan alya plak uk uk
then terus gerak ikot Lojing-Cameron.
wah, jalan lengang ajek. ada la 5-6 bijik kete yang ada ikot jalan ni.
dalam 1 jam lebih dah sampai simpang Cameron.
wah, macam tak caya ajek papa betul2 bawak kami ke Cameron Highlands tau
naik atas pon tak amik masa lama. kete taklah banyak sgt, maybe ramai yang dh nak balik kut.
so, pusing2 carik hotel.
konon nak stay Equatorial as a Sime's staff tapi tak dapek sebab kena booking awal2.
kalo tak boleh guna staff rate kannn

so, pusing2 sampai le ke tanah rata.
ada banyak hotel, resort, club house tapi harga biasalah time peak season ni ..
tetiba terjumpa dalam map, Hill View Inn
try call nasib baik ada bilik lagi. so terus ke sana. dekat ajek, senang mencariknya.

ni ler Hill View Inn .. so cool here ..



malam. tak ke mana. just lepak kat bilik ajek.
alya kemain lincah ke sana ke mari.
ini first time bawak dia tido hotel. kemain suka dia



esoknya, bangun awal pagi. breakfast kat bilik aje.
then lepak lepak neok tv sambil kemas kemas nak check out.
tapi boleh lagi sambung tido tu. sejuk sungguh kat sini.

and, dalam kul 11 dah bersiap nak check out.
alya suka bila dah siap, maybe dia tau nak berjalan agaknya.

ni ler anak dara saya yang sudah beso ..



yg ni aksi aksi sementara tunggu papa bersiap .. boring le nunggu lelama kan Alya






then, kami check out. terus gerak ke KEA FARM.
takde apa nak dibeli mulanya.
sekali, tengok sayur-sayur yang fresh, strawberri yang menggoda terus penuh boot kete hik hik



bunga yang cantek ..



kaktus yang comel ..



antara tempat yang manarik sempat singgah ..




and, singgah gak kat Bharat Tea ..
waduh kat sini mahal nak mampos. air teh o 3 hengget cik jahhhh oiiiii ..
kek per slices 7.50, tak sedap mana pon




sempat ler ngambik gambo hepi famili kami ..





lepas minum, lepak lepak kat Bharat Tea, kami terus bertolak balik.
cuaca pon macam nak hujan.
Alya pon dah zzzzzz .. kat seat belakang .. mama pon dah nak zzzzz .. kekenyangan ..

Okies, itu je la update kali ini.
kena warm up semula ni sebab dh lama beno tak meng update ..
kut le ada yang sudi singgah, salam kenal ..
and, pada yang sudi klik klik kt fp tapi takdek update, minta maaf bebanyak ehh .. insyallah lepas ni hani akan aktif semula hik hik

jumpa lagi ..


Tuesday, 9-Jun-2009 01:18 Email | Share | | Bookmark
Alya; 8 months ..

Salammm ..

Ya Allah, udah bersawang fp ini ..
ibarat rumah kena tinggal 2 bulan. berhabokkkk ..
ntah2 antu pon ada kott ..

skang tgh sebok nak external audit so mmg masa terbatas untuk update fp.
lg pon kt opis tetiba segala mende yg berkait ngan chatting, fb, fs, fp
takleh connect kat sini. ntah nape.
kut ye pon nak block, bg le tau siang siang kannn?

oh ya, Alya sudah 8mnths ..
kejap je rasanya dia makin membesar, depan mata mama.
gigi sudah tumbuh 2 batang, bahagian bawah.
and, Alya dh pandai berdiri, melangkah setapak dua ..

hemm .. susu pon sudah minum stage 2.
kali ni alhamdulillah, takde ceri beri .. takde masalah.
maybe alya sudah serasi hehe

jom le neok anak dara ku ini ..
mama sayang sgt2 anak mama nih ..
kdg2 kesian sgt sbb dia dh pandai main tp mama kekadang penat sungguh.
tambah2 skang tgh sakit menahan bengkak gigi bongsu, impacted ..
and, 1st July nanti baru nak wat minor surgery

hemm .. hani ada belikan Alya step to walk playskool.
ada citer pasal step to walk nih.
hani bagai nak pengsan mencarik kat tesco, giant, jj, econsave
dan segala ceruk mall
iyelah, nak carik harga yg muraaahh tapi cantik, susah le kannn?
nak beli fisher price, rm249 ..
adeiii tercekik leher mama
byk mende lain yg lebih penting kan?
bukan takmo belikan tapi pakainya sekejap je so rasa mcm tak berbaloi ..

punyala beria mencarik.
jumpa kat tesco, tapi takde stock plak.
dekat 2 minggu mencarik, lastly ke tesco mutiara damansara.
puas le berteka teki ngan manager, supervisor bagai sampaikan merayu2 suh tolong carikan ..

siap isi form untuk preorder sbb katanya takde stok.
tapi manager kat situ mmg bagus, siap masuk stor carikk.
tunggu dekat 45 minit mmg berbaloi sbb akhirnya jumpa



hehe ni alya dh rasmikan ..



step to walk ni kiranya membantu dia untuk melangkah lebih cepat ..



kemain budak mok mok ni bergaya ataih step to walk nih ..
vroom .. vroom ..



hihi .. mcm tak caya je anak mama nih beso ..
ada yg kata udah ghuper budak setahunnn ..



hemm .. bulan ni ada jugak belikan alya bape helai baju baru.
tapi tak sume sempat snap sbb sebok ya amattt ..
ada yang alya pon dah pakai siap2
mcm2 mende nak buat maklom coti skolah ehh ..

nih baju basahan je.
skang musim panas, kena bersinglet jer skang nih ..




sempat shoppe kat BO, Ikano minggu lepas.
takde sale pon skang tp kira boleh la ..




and .. books for Alya ..



oh ya, ari tu ibu Alya ada anto chocolate muffin.
ekceli bukan takat muffin ni jer, soto, lontong, rendang ayam & banyak lagik ..
sampai tak daya nak membalasnya



okeh .. sekian entry kali nih ..
tunggu le update next nextttttt ..

Alya kata .. babai ..





[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net